Tuesday Aug 22, 2023

Havkontoret 15 - Fredrik Farstad

For oss som intresserer oss for fisk har Lofoten en helt spesiell plass i vår bevissthet. Derfor ville eg ta en grundig

prat med en som er lommekjent.

 

Fredrik er optiker og ivrig fridykker. Med beina solid plantet på forteller han rolig ut om den sensasjonelle dykkingen som finnes på den øygruppen i havgapet. Lofoten er vakker og det gjelder også under vann. Han blir beveget når han forteller om store beist. Han mener det finnes lyr her på 30kg. Kan det være mulig? I want to believe.

Mye av dykkingen foregår i Lofotens mange tidevannstrømmer. Han går gjennom dem alle. Mange har hørt om Nappstraumen, men i følge Fredrik er det vel så mye kveite andre steder.

Mange har hatt gleden av Fredrik av å loset i vannet av Fredrik. Han er en sosial fyr som liker å dykke med nye bekjente. Han har gjort dette så mye at han nå begynner å ta oppdrag som guide. 

Ta kontakt med Fredrik og du trenger en guide eller bare noen gode tips.

 

I denne sendingen skal vi også ha premiere på den nye spalten. Den gode opplevelsen. Vi skal da møte Helge Olsen Theill Bergum som i sommer skjøt en breiflabb på nesten 30kg i Fosnstraumen på Radøy. Han forteller om jakten og all furoren som skjedde etterpå. Når en kommer hjem med en stor fangst blir det stas i familien. Sånn har det vært siden tidenes morgen. 

 

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822