Tuesday Mar 28, 2023

Havkontoret episode 8 - Christopher Haatuft

Vi tok en prat over Zoom fra Mauritsius.

Christopher er en ung resturangmogul fra Bergen. I Houston Texas har han Golfstrømmen. Av de fem han har i hjembyen er Lysverket den mest kjente. Den har blitt blitt belønnet med en stjerne i Michelinguiden for sin banebrytende neo-fjordic cuisine.

Som matintressert undervannsjeger ville eg derfor lære litt av en ekte afficionado, og få vite litt om hans approach til sjømat. Han har mye å lære oss alle om hva vi kan gjøre med det vi finner langs den flotte kysten vår.

Men vi snakker ikkje bare om hva vi kan spise, men ka vi bør spise. Haatuft har bærekraft som sentralt prinsipp når han velger hvilke råvarer han setter på menyen.

Han er også aktuell med boken Godt Kokt som kommer ut 01.04. Her forteller han om hvordan han gikk fra å leve et utsvevende liv som punker til å bli en dreven resturantør med vyer om verdensherredømme. I boken er det også hel rekke oppskrifter du kan lage med det du finner når du fisker eller dykker.

I følge han selv poserer han også som ivrig flaskedykker, hver gang han har utenlandske tv-team på besøk.

Vi er også innom stikkord: knivskjell, teppeskjell, kamskjell, lyr, drøbakboller, sushi, sei, lodde, brisling, søl, hval, fiskeri, havsalat, tradisjonsmat, st.petersfisk, skate, skrei, kystorsk, hestemakrell, ponzu, crudo, mignonettesaus, havforskningsinstituttet, 

presave til Godt Kokt:

https://www.ark.no/boker/Christopher-Haatuft-Bra-kokt-9788205564251

 

 

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320